• Sportief Wandelen

  Sportief wandelen

  Wandelen is gezond, wandelen ontspant, wandelen maakt je mentaal en fysiek sterk! De kracht van wandelen, in al zijn eenvoud, is wetenschappelijk bewezen. Kom in beweging! 

  Iedere dinsdagmiddag (15:30 uur) ben je welkom bij onze wandelgroep. We verzamelen bij het sportterrein Bloemketerp bij de kantine van AV Spartacus. Daar beginnen we met onze sportieve wandeling. De stijve spieren worden eerst 5 à 10 minuten opgewarmd en gerekt, net als bij een atleet.

  Daarna start de eigenlijke wandeltraining voor een wandeling van circa 6 km. In principe wandelt iedereen in zijn eigen tempo, de snelste wandelaars lopen een langere route en sluiten zich uiteindelijk weer aan bij de wandelaars die een ander tempo hebben. Zo krijgt iedereen voldoende beweging, want daar gaat het om, beweging, plezier in het lopen, maar wel naar eigen vermogen, lekker in de buitenlucht. Onze ervaring is echter dat iedereen graag bijelkaar blijft lopen: "Social Walking en Sociaal Talking", oftewel tijdens het wandelen even gezellig bijpraten.

  Na afloop staat de koffie (of thee) klaar.

  Iedere eerste zaterdag van de maand, organiseren we een langere wandeling. We starten om 09:30 uur voor een tocht van 10 tot 15 km.

  De wandelingen worden begeleid door een gediplomeerd wandelbegeleider.