• Bij het atletiekonderdeel kogelstoten, hebben jeugdleden Kirsten en Noa hun persoonlijk record (PR) verbeterd!

  • Kirsten Kerkhof: 9,77M
  • Noa Knip        : 9,10M
 • Kortlopend lidmaatschap bij AV Spartacus

  AV Spartacus biedt, naast de Start to Run, kortdurende opstartcursussen voor lopers die zich in enkele maanden willen voorbereiden op een specifiek hardloopevenement.

  Ook andere sporters (bijvoorbeeld hockeyers, voetballers, schaatsers of triatleten) kunnen gebruik maken van een kortlopend lidmaatschap bij AV Spartacus.

  Omdat AV Spartacus is aangesloten bij de Atletiekunie, dient zij zich te houden aan de richtlijnen die gelden bij een kortdurend lidmaatschap. Mede hierdoor wordt een ongewenste situatie voorkomen waarin de vereniging onderverzekerd is, en daarmee risico’s loopt die niet volledig worden afgedekt door de collectieve WA-verzekering van de Atletiekunie.

  Voorwaarden kortlopend verenigingslidmaatschap

  De Atletiekunie heeft speciaal voor dit soort tijdelijke (loop)sporters een kortlopend lidmaatschap ontwikkeld. Het kortlopend lidmaatschap houdt het volgende in

  -Lidmaatschap van drie maanden

  -Verlenging met drie maanden is éénmaal mogelijk

  -Alleen van toepassing voor de lidcategorie 'recreatieve lopers'

  -Let op: kortlopend lidmaatschap is alleen mogelijk bij groepen van 5 personen of meer!

  -Ingangsdatum altijd per 1e van de maand; bij AV Spartacus ingaand op 1 juni en geldig tot 1 september

  -De bondsafdracht 2018 bedraagt € 6,55 voor drie maanden, waarbij de administratiekosten reeds zijn inbegrepen

  -Kosten voor een kortlopend lidmaatschap bij AV Spartacus zijn €50,-

  -Als na afloop van het kortlopend lidmaatschap een normaal verenigingslidmaatschap wordt aangegaan, moet dit gemeld worden bij de Ledenadministratie van de Atletiekunie:

  -Leden met een kortlopend lidmaatschap zijn volledig verzekerd, maar krijgen geen ledenpas.

  Aanmelding kortlopend lidmaatschap

  Sporters van andere verenigingen of belangstellenden voor een opstartcursus met een specifiek doel kunnen zich tot 1 mei van het lopend jaar aanmelden door een mail te sturen naar secretariaat@avspartacus.nl

 • Trainen op Locatie door de C/B meiden van Spartacus,

  Op zaterdag 22 april jongstleden zijn Madelien Hogerhuis, Floortje Sietsema, Noa Knip, Pieta Wartena, Rianne Kerkhof en Kirsten Kerkhof afgereisd naar Edam om daar een training polsstokhoogspringen mee te maken onder leiding van Cees Beets een gerenomeerd polsstokhoogspring trainer.
  Een beetje spannend over wat er ging gebeuren vonden ze het wel, maar eenmaal ter plaatsen was het alleen maar leuk. Van het leren vastpakken van een polsstok tot het daadwerkelijk aanlopen en insteken en springen met de stok, de meiden zaten er niet mee. Vol bewondering was Cees over de vorderingen en over het doorzettingsvermogen van de meiden. Na een training van twee keer twee uur heeft Cees echt moeten zeggen stop, want als het aan de meiden had gelegen waren ze gewoon nog even doorgegaan.
  In de auto op de weg terug was het ietsje rustiger, maar absoluut niet stil.
  We hebben met z'n allen een hele leuke dag gehad.