Word lid!
Jeugd

Jeugd

Trainingsgroepen Jeugd vanaf 6 jaar
Bij AV Spartacus kan er al gestart worden met atletiek vanaf zes jaar. Er wordt getraind op verschillende onderdelen van de atletiek zoals: verspringen, hoogspringen, kogelstoten, vortexwerpen, slingeren, estafette, sprint, hordelopen en minutenlopen.  Bij de atletiek wordt je aan de hand van je geboortejaar ingedeeld in verschillende leeftijdscategorieën. Vanaf zes jaar hoor je eerst bij de mini's dan ga je naar de pupillen C, B en daarna pupillen A.

Wedstrijden

Je kunt ook meedoen met wedstrijden. Zowel met wedstrijden individueel als ook in teamverband. De wedstrijden in teamverband heten de Athletic Champs. Een leuke en gezellige manier van kennis maken met de atletiek.

De jeugd vanaf 11 jaar
Deze jeugdcategorie heet de junioren. Je begint in deze leeftijdscategorie als D junior daarna C, B en als laatste categorie A. Elke leeftijdscategorie duurt twee jaar. Je kunt bij alle leeftijdscategorieën meedoen met wedstrijden op je favoriete onderdeel. Bij de D en C junioren kun je meedoen met de D en C spelen en vanaf B junior kan je meedoen aan Nederlandse Kampioenschappen op individuele onderdelen.  Bij elke leeftijdscategorie van de junioren kun je als vereniging meedoen met de landelijke competitie. Je gaat dan als team de strijd aan met andere verenigingen. In overleg met de jeugdtrainer wordt een aantal wedstrijden geselecteerd en worden in overleg met de deelnemers en wedstrijdsecretariaat aangemeld bij ded Atletiek Unie.

Vanaf 18 jaar ben je senior.

Nieuwe kleding voor de jeugd

De pupillen hebben op 22 april deelgenomen aan de Athletic Champs in Leeuwarden. Zij droegen hierbij de nieuwe clubkleding.  Met dank aan onze sponsor FMXXL