• Over Wandelen

    Lekker buiten actief zijn en ondertussen ook nog genieten van de natuur! Wandelen is goed voor lichaam en geest en past daarom perfect binnen een gezonde leefstijl. Iedereen kan het, het kan bijna overal en op elk moment van de dag. Extra voordeel: in tegenstelling tot veel andere sport- en beweegactiviteiten levert wandelen nauwelijks blessures op.

    Wandelen biedt veel voordelen en er zijn allerlei mogelijkheden om het te doen. Of je nu wandelt om fit en gezond te blijven, om in alle rust de natuur te beleven, om stevig te presteren, om gezellig met andere mensen samen te zijn of om spannende avonturen te beleven; het kan allemaal en in veel gevallen ook nog tegelijk.

    Leden van de Spartacus Wandelgroep zijn zowel lid van de Atletiek Unie als van de KWBN, de Wandelbond. Dat lidmaatschap biedt voordelen en daar kun je als wandelaar van profiteren:

    KWBN biedt elke wandelaar wat wils: Prachtige en goed onderhouden wandelpaden en wandelroutes door de natuur. Honderden wandelevenementen, het hele jaar door, in alle soorten en maten, voor elk type wandelaar. Trainings- en begeleidingsprogramma’s met deskundige wandeltrainers. Nieuws, informatie, wandelproducten en interessante (kortings)acties. Een gezellig verenigingsleven, inclusief de mogelijkheid om als vrijwilliger actief te zijn.